Yin yoga


Yin yoga , hva der det?

Det er en trening av bindevev, leddbånd og sener. Det er det som er kroppens lim. Treningen stimulerer bindevevet til å bli sterkere, mer væskefylt (smøring) og mer fleksibelt.


Musklene er passive i det område du jobber med og du holder strekket i minst 3-4 minutter.

Yin yoga har især fokus på området rundt hofter og bekken da det er her det er mest bindevev og sener som hjelper kroppen til å være oppreist.

 

Yin yoga forsinker den aldersrelaterte uttørking av kroppen. Bindevevet  krymper litt hver dag og derfor føler vi oss stivere med alderen. I strekkene trekker vi knoklene litt fra hverandre så livsenergi (CHI) og kroppsvæske kan flyte fritt.

 

Vi stresser kroppen positivt og på en hensiktsmessig måte til å bli sterkere og opptage mer veske for å smøre leddene. Når du presser og strekker vil vevet slik som en svamp, ha større sugeevne.


Du må være tålmodig. Yin yoga er ikke noen qick fix. Du må gå inn i kroppen. Bruke pusten som hjelpemiddel. Aksepterer at ting er som de er.


Yin yoga bygger på den kinesiske medisin, Hvor Yin er det rolige, myke og motsetningen til Yang som er aktiv, på hele tiden. Vi har mye Yang rundt oss i vår travle hverdag. Derfor er det mange av oss som trenger Yin for balanse.